Adótanácsadás


"Ha én ezt előbb tudtam volna..."

"Micsoda piszokság, hogy így leszedik az embert..."

"Miért kell nekem ilyesmihez is értenem?..."

 

Ismerős felkiáltások?

 

 

Bizonyos döntések előtt - pl. ingatlan eladás, vétel, befektetés, nagyértékű biztosítás kötése, munkáltatók által kért nyilatkozatok, vállalkozási tevékenység stb. - kellő ismeretek nélkül mindenképpen ajánlatos adótanácsadó segtségét kérni döntéseink, nyilatkozataink megtétele, okiratok aláírása előtt.

 

Az adózás is szakterület, hiába erőlteti a kormányzat, hogy mindenki értse, megértse, netán még szeresse is. Ebben az országban még a szakemberek is nehézségek árán tudják csak követni a folyton változó szabályokat. Hallott már Ön történeteket, hogy ki milyen adóbírságokat pótlékokat fizetett? Mert azt bizony lehet, ha az ember felkészületlen.

 

Adózással kapcsolatos tanácsot kérni nem csak ajánlatos, biztonságos, hanem kifejezetten jövedelmező is lehet. Könyvelési, adóbevallási hibák miatt jóval több adót fizethetünk be, mint amennyi szükséges volt. Ha pedig már megtörtént, a feleslegesen befizetett összeget még akkor is visszakaphatjuk.

De hogyan, milyen feltételekkel?

 

A múltbeli adóbevallásainkban is lehetnek olyan hibák, amelyek miatt a közelgő adóellenőrzés eredményeként súlyos bírságokra, pótlékokra lehet számítani.

Mi a kockázat, és mit tehetünk még a veszteség csökkentésére?


FIGYELEM: A törvény alapján adótanácsot csak az adhat, aki a pénzügyekért felelős miniszter engedélyével, adótanácsadói igazolvánnyal rendelkezik, és neve, adatai megtalálhatók az illetékes minisztérium honlapján a hivatalos névjegyzékben

".(9105*7898)."